Trend of personalization of journalism: personal brand of a journalist - Shevchenko, Viktoriya; Tsykhovska, Ellina (Актуальні питання масової комунікації, 2022)
У статті аналізується персональний бренда журналіста. Мета статті – навести найважливіші характеристики ПБ журналіста, які дають змогу сформувати успішність його як частини медіа. Особлива увага приділена розвитку ПБ журналіста через соціальні мережі. Серед методів дослідження слід зазначити пошуково-аналітичний – для виявлення наукових розробок на задану тему, конкретизації - для деталізації та систематизації наукових знань, абстрагування – для виокремлення складників ПБ, контент-аналізу – для дослідження конкретних ПБ медіаособистостей, екстраполяції – задля формулювання характеристик ПБ журналіста. ПБ журналіста ширше за бренд медіа, включає емоційну складову, переваги та недоліки комунікації з аудиторією. Індивідуальні характеристики ПБ – це образ, за допомогою якого журналіст доносить суть, декларує принципи і вподобання, сильні та слабки сторони, демонструє індивідуальні якості і відношення до подій в світі, приналежність до медіаресурсу. Образ ПБ журналіста не завжди відповідає реальній персоні. Частиною ПБ є акаунти у соціальних мережах. ПБ включає візуальні, поведінкові, вербальні складники.